perjantai 18. maaliskuuta 2016

Vauvan torkkupeitto


Ensimmäinen ei enää keskeneräinen Kevään keskeneräiset - haasteet työ. Kaikki isoäidinneliöt (paitsi yhden vihreän) sain tehty muistaakseni viime kesälomalla. Sen yhden vihreän kanssa joutui sitten hieman säätämään, kun ei ihan muistanut minkä kokoisella koukulla olin tehnyt ja sai arvailla, että montakohan silmukkaa oli rinkulassa jne.


Keskeneräinen kuva, jossa suurin osa loputtomalta tuntuvasta päättelytyöstä oli tehty. Neliöt olen kiinnittänyt jälkikäteen neulan avulla. Itse päättelin 1-2 neliötä kerrallaan, jonka jälkeen yhdistin neliöt. Varasin päättelylankoihin sen verran varaa, että tein (yhtä ajattusmokaa lukuun ottamatta) koko pysty tai vaakarivin yhdellä langalla, jotta ei tarvitsisi joka välissä päätellä. Päättelin myös reippaana tyttönä välissä myös näitä pitkiä lankoja, jotta lopussa ei olisi loputtomasti pelkkää samanlaista päättelyä. Tämän kuvan olen julkaissut jo aikaisemmin facebook ryhmässä "Nuoret kädentaitajat".


Reunaan tein kolme kerrosta vihreällä kiinteitä silmukoita. Ekalla kerroksella en lisännyt silmukoita, mutta tokalla ja kolmannella kerroksella lisäsin jokaiseen kulmaan yhden silmukan. 


Tässä kokonainen peitto, josta olen todella ylpeä. Jos rupee silmukoita laskemaan tai peittoa ei asettettele, niin huomaa selkeesti, että silmukoiden yhteen kiinnittäminen ei ole onnistunut moitteettomasti ja osa neliöistä saattaa muistuttaa enemmän suorakaidetta kuin neliötä kiinnittämisvirheiden takia. 


Kaikki langanpäät päättelin nurjalle puolelle keskiympyrään siis niin neliöiden, neliöyhdistysten ja kiinteäsilmukka langanpäät. Ne paisuivatkin hauskan näköisiksi nystyröiksi. Näistä nystyröistä tuli lopulta niin tiukkoja, että ei tarvitse missään tapauksessa pelätä purkaantumista vaan langanpäät pysyvät turvassa nystyröiden sisällä!


Tämä peitton saa kummipoikani. Minun oli tarkoitus punnita peitto ennen kuin teen kiinteäsilmukka kerrokset, mutta en sitten muistanut. Jos ehdin päätellä lankapaaston aikana kummityttöni peiton vanhat neliöt (jotka olen tehnyt tämän peiton neliöiden kanssa samaan aikaan), punnitsen ne ja lasken paljonko tämä peitto painaa ilman kiinteitä silmukoita. Sitten vaan vertaan sitä tämän peiton painoon ja tadaa: tiedän paljonko meni lankapaastoon grammoja tässä työssä. Lisäksi olen varmasi kaukana suurimmista himolangan kuluttajista, joten eipä sillä juurikaan ole merkitystä, jos jää tästä työstä grammat saamatta. Tähän peittoon olen todella tyytyväinen :)

Paino: 164g
Lanka: RED HEARD BABY

// Kuva torkkupeitosta käytössä
täällä.

2 kommenttia:

  1. Ihana isoäidinneliöpeitto! :) Ja hienoa, että ensimmäinen Kevään keskeneräinen valmistui sullakin :) Siitä se lähtee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt kun ensimmäisen onnistuin saamaan valmiiksi olen hyvin luottavainen siitä, että muutkin valmistuvat!

      Poista