lauantai 5. maaliskuuta 2016

"Nyt nämä työt pitää saada valmiiksi"- fiilis


Välillä "kärsin" päättely-fiiliksestä kun taas välillä "nyt nämä työt pitää saada valmiiksi"-fiiliksestä. Nämä villasukat ovat odottaneet pari viikkoa, että viitsisin poimia silmukat ja tehdä teräosa (tein kahta sukaa samaan aikaan eri sukkapuikoilla). Nyt sitten sain poimittua silmukat ja tein ekaa kertaa myös raitaa teräosassa. Varren pallot ovat ensimmäinen kirjoneulekuvioni. Kuvion vaihdoskohta on kummassakin sukassa sivulla, joten näitä sukkia pukiessa pitää muistaa tarkistaa, että menee oikeaan jalkaan eikä ruma kuvion vaihdoskohta ole ulospäin! Nämä sukat tulevat itselleni ja ovat kokoa 39. Langankulutus: 108g


Elämäni ensimmäinen piirakkasukka on valmis. Tälle pitäisi ahertaa vielä pari ja lähettää (toivottavasti) ajoissa synttärisankarille. Langanväri ei pääse oikeuksiinsa kuvassa :/ Nämä myös kokoa 39. Langankulutus: 54gMenin soveltaan ohjetta aika paljon, koska en halunnut ostaa yli 5€ puikkoja yksiä lapasia varten. Näihin käytetty poikkeuksellisesti isoveli-lankaa enkä omista vitosen puikkoja vaan käytin nelosen puikkoja. Ohjeen soveltamisen takia jouduin odottaan kauan rohkeutta, että uskalsin merkata peukalon. Lisää paineita toi myös se että edelliset lapaset jouduin purkaan kun peukalon kanssa ei onnistunut. Rohkeutta vaati myös kavennukset, koska en ohjetta ymmärtänyt siltä osin. Lopulta sain kuitenkin tehtyä. Vielä puuttuu peukalot. Saa nähdä ovatko valmistuvatko siten, että ehdin tänä talvena käyttää :)

Lankapaasto 1.2-5.3
lankaa mennyt: 434g
lankaa tullut: 0g

Lankapaasto on osoittautunut kohtalaisen helpoksi minun osaltani, koska en käy hirveästi kaupoilla (edes ruokakaupoissa, koska asun vielä kotona). Tällä viikolla kävin sitten metsästämässä (siinä kuitenkaan onnistumatta) Novitan Sukkalehteä 2015 tai uusinta Novita lehteä. Nämä usein huhupuheiden mukaan oleilee lankahyllyillä, jonka takia tuli siinä sivusilmällä väkisin nähtyä lankoja. Lankoja onneksi en kuitenkaan ostanut ja Sukkalehti 2015 tilasin Novitan nettisivuilta, jotta ei tarvitsisi enempää kiusata itseäni. Ja jos joku ei vielä hoksannut, niin metsästin kyseisiä lehtiä Anelmaisten ohjeen takia (raverlystä en halua hankkia). Sukkalehdessä on toivottavasti myös muita malleja, joita haluan ja pystyn toteuttamaan ja hintaa tuli postikuluineen 5,20€ :)

2 kommenttia:

  1. molemmat fiilikset on oikein tervetulleita. On niin mukava aloittaa uusi työ, että usein edellinen jää kesken. Kivat sukat olet tehnyt itsellesi ja nyt vaan teet peukut, niin saat lapaset käsiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Uuden työn aloittaminen on harmillisenkin mukavaa, jolloin jää lojumaan muita töitä. Peukut tarkoitus tehdä mahdollisimman nopeasti niin ehtisivät olla edes pari kertaa kädessä ennen kesää.

      Poista