lauantai 12. maaliskuuta 2016

Ostoksia ja Kevään keskeneräiset-haasteKävin tänään Koskikeskuksen Merletossa (sekä parissa muussa käsityöliikkeessä) sekä Ideapark Lempäälän Eurokankaassa (jossa oli myös myynnissä ihania lankoja). Onnistuin jollain ihmeen taikatempulla olla ostamatta yhtään lankakerää (olin ihan varma ennen kaupoille lähtöä että keriä ja korttitarpeita sieltä eksyy mukaa) enkä ostanut myöskään paperipaastoni vastaisia tuotteita. Merletosta ostin kaksi vetoketjua sekä lankamerkit. Nyt voisin sitten tehdä Kevään keskeneräiset-haasteen babupussukan valmiiksi (ajattelin tehdä myös toisen pussukan, jonka takia ostin kaksi vetoketjua). Jemmasta olin löytänyt kotoa jo vetoketjun, mutta se oli harkinnan jälkeen liian kookas. Valkoinen kangas on myös Kevään keskeneräiset-haastetta varten. Virkattu isoäidinneliötyynynpäällinen tarvitsee alleen mattapintaisen tyynynpäällisen mitä en ole löytänyt mistään. Tämän takia päädyin ompelemaan sen itse. Saa nähdä kuinka käy, koska ompelukone ja minä ei oikein aina sovita yhteen. 


Merletossa sain kokeilla myös neulomista neliskanttillissa puikoilla. Olipa mielenkiintoinen kokemus :)


Tässä on uusi keskeneräiset korini, jossa pyrin pitämään kaikkia keskeneräisiä töitäni. Kori on iso yhdelle työlle, mutta aika nafti jo sukkaparille (kaksinkertainen nalle kummassakin) sekä kahdelle pienelle isoäidinneliöpeittopaloille. Isoäidinneliöt kuuluvat myös Kevään keskeneräiset-haasteeseen. Korista puuttuu jo peukalottomat palmikkolapaset. 


Olen saanut kuusi palaa pääteltyä ja yhdistettyä toisiinsa. Laskin, että vihreävalkoinen peitosta tulee 5x6 ruutua (josta puuttuu yksi vihreä ruutu) ja pinkkivalkoinen peitosta tulee 5x4 ruutua (sopii toivottavasti tulevaisuudessa pienen tytön nukkeleikkeihin). Peitoista ei tule oikeastaan mitään lankapaastoon, koska päättelyssä langan paino usein hieman alenee sekä yhdistyksessä hupenee lankaa sen verran vähän, että en ole jakanut nähdä sitä vaivaa, että alkaisin punnitsemaan näitä.


Haasteaddiktina olen tietenkin onnistunut löytänyt uuden haasteen nimittäin käsityökirjahaasteen. Sain juuri pari mummon vanhaa kirjaa, joista en ole vielä tehnyt mitään. Samoin tällä viikolla postilaatikkooni kolahtanut Novitan Sukkalehti 2015 on täynnä kokeilemattomia ohjeita. Sain syntymäpäivälahjaksi tammikuussa Sydämmellisiä lahjoja neuloen-kirjan, jossa on ohjeita erillaisiin sydämmiin kuten pingviinisydämeen. Lisäksi minulta löytyy yli vuoden odottanut Kaarnasydän ja sammalkranssi-kirja, jossa on paljon erilaisia ohjeita (ei niinkään virkkaus ja neulekirja). Sain viime viikon sunnuntaina isoveljeni kihlatulta Tee itse kortit ja lahjarasiat sekä Metallilankakortut kirjat, joten niitäkin pitäisi hyödyntää. Lisäksi vielä kolme lehteä: Taika 8/2015 (voitettu arvonnassa), Novita ipana (saatu Tampereen Kädentaidot messuilta) sekä Kotilieden Helpot neuleet (ostettu tai saatu tilaajalahjana Tampereen kädentaidot messuilta). Näistäkään en ole tehnyt mitään, joten syytä haasteeseen osallistumiseen olisi. Ehkä osallistun siihe kun Kevään keskeneräiset-haaste on ohi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti