keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Valeampiaisenpesä sekä loppu puolen vuoden odotukselle

Valeampiaisenpesä painaa noin 16 g.
Facebookissa on tullut törmättyä aika paljon valeampiaisenpesiin ja kovasti olen tahtonut virkata itse sellaisen. Selkeitä ohjeita ei tuntunut mistään löytyvän kunnes sitten törmäsin onnekseni tähän linkkiin, jossa on hyvä ohje pesään. Ohje on helppo ja sopii hyvin aloittelijalle/vähemmän virkanneelle (kuten minulle). Ohjeessa on ainoastaan pylväitä (sekä kavennuksia). Valeampiaisenpesä oli minulla yhden päivän projeketi, jonka takia se olikin mainio KYH projekti. Tämä pesä on siis KYH työ 14. Tähän käytin nallea, jota jäi yli isäni villasukista (jotka ovat muuten edelleen antamatta). 

Ohje: täällä
Lanka: Novita nalle
Koukku: 2,5
Langankulutus: 8g

Odotus loppui

Trikokuteen virkkaaminen vaatii opettelemista ja tottumista,
mutta kyllä siitä kori vielä tulee. Tämä kori on KYH työ 17.
Olen nyt tammikuusta etsinyt lasikaappiini sopivia koreja, onnistumatta. Lopulta luovutin ja totesin, että itse ne joudun virkkaamaan. Pian sain huomata kuinka kalliit ontelokuteet on. Lisäksi laskeskelin, että tarvitsisin kahteen koriin 3kg ontelokudett. Lopulta päädyin virkkaamaan halvempaa trikookudetta. Ostin lisäksi puisen Dropsin virkkuukoukun, jonka sain helposti katki. 

Vinkki! Jos et kahden vedon jälkeen saa virkkuukoukkua irti, yritä toista taktiikkaa. Jos et toimi näin, virkkuukoukku menee rikki. Tämä ongelma ei ole ainoastaan puisissa koukuissa vaan ihan minkä tahansa koukun voi saada rikki, uskokaa tai kokeilkaa itse!

Tältä näyttää 10 kiloa trikookudetta. Osa odottaa edelleen
kerimistä, mutta suurin osa (6kg) on jo palloina.

Innostuin vahingossa tilaamaan 10kg vyyhtiämätöntä trikookudetta, koska ei saanut pienemmissä erissä näin halvalla! Nyt ainakin riittää niihin kahteen koriin sekä luultavasti saan myös kaksi huoneessani olevaa ruskeaa koria korvattua myös valkoisilla koreilla. Tulee kivan yhtenäiset. Ensin vähän hämmennyin siitä miltä tuo trikookude näyttää/tuntuu. Tulee mieleen vähän sideharso, mutta virkkauksessa kyseinen asia ei kyllä näy, joten tyytyväinen olen. 

2 kommenttia:

  1. Kivoja töitä sinulla täällä. Tilasin sähköpostiini ilmoituksen päivityksestäsi. Kiitos linkistä.:) Tuo ampparinpesä taitaa olla ihan hittijuttu nyt. Taidan testata myös. :)

    VastaaPoista