tiistai 28. kesäkuuta 2016

Tiskirätti ja pipo

Käytän nykyään ainoastaan itsetehtyjä rättejä pölyjen pyyhkimisessä.
Rohkaistuin hieman ja lähdin kokeileen tiskirättiä vähän muutakin kuin vain kiinteää silmukkaa. Ohjeen tähän löysin yhdestä blogista, mutta en voi sitä tähän kirjoittaa. Syynä se, että kirjassa olevaa ohjetta ei saa jakaa blogissa (vaikka toinen olisi näin tehnytkin)... Ohje löytyy kuitenkin kirjasta 200 virkattua ruutua. Ohje oli ehdottomasti helppo, jonka takia voin suositella tätä!

Blend bamboo oli sen verran mukavaa virkattavaa, että on pakko
ostaa lisää. Ehkä teen lisää tiskirättejä
KYH työ 23
Lanka: Blend bamboo
Koukku: 3,5
Paino: 24g
Tehty: 23-27.6

Noin yksi vuotiaalle valmistuu pipo nopeasti 7 veljestä.
KYH työ 18
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 4 mm (pyöröt sekä myöhemmin sukkapuikot)
Ohje: täältä
Paino: 34g
Tehty: 16-26.6

Tämä on ensimmäinen pipo tässä neulevillityksessä! Viime villityksestä on tuhottomasti aikaa ja taisin silloin olla ehkä jotain kymmenen vuotta vanha. Tämän työn valmistumista viivästytti langanpäiden päättely. En vaan ole viime aikoina tykännyt, koska olen jotenkin onnistunut hukkamaan kyseisen taidon! Viime aikoina olen onnistunut jotenkin päätteleen koko ajan niin, että päättely näkyy rumasti oikealla puolella. Täsätä syystä saankin päätellä ja purkaa jne. 

Näissä kauniissa vihkoissa on harmikseni vain 24 sivua...

Tänään sain lisäksi kaksi vihkoa, joista toinen tulee arvontaa. Arvonta on vielä sunnitteluasteella ja on suunnattu planneraskartelijoille :) Lisäksi sain tänään kaksi virkkuukoukkua, jotta saisin lopultakin korit valmiiksi. Instassa seuraajat tietävät, että olen kaikki aikaisemmat kolme virkkuukoukkua (koko 8) saanut rikottua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti