perjantai 29. huhtikuuta 2016

Huivi


Ensimmäinen huivi sitten kässätuntien jälkeen (joista minulla ei ole kylläkään vierähtänyt hirveästi aikaan). Olen siis lukion kakkosella ja kässää minulla oli ihan 9 luokan loppuun saakka. Harmikseni lukiossa ei ole käsitöitä, mutta onneksi edes kuvista. Tämä on ensimmäinen kolmiohuivi jonka olen tehnyt. Pukot olen aikaisemmin esitellyt blogista ja sain ne onneksi hyvin suoristumaan vedessä.


Yritän kokeilla, jos huomenna saisin otettua huivista parempia kuvia. Nyt ei kuvat anna hirveesti oikeutta langan ihanille värisävyille.


Aloitin huivin luomalla kahdelle puikolle 5 silmukkaa. Neulotaan aina oikeaa koko huivin ajan. Ensimmäinen kerros ilman lisäystä, mutta sen jälkeen aina ensimmäisen silmukan jälkeen lisäys. Otetaan silmukoiden välistä lanka, joka laitetaan kiertäen puikolle* ja neulotaan heti oikein. On muuten yllättävän hankalaa ennen kuin tajusin tajusin puikolla venyttää silmukkaa itseäni kohti, "lukita" lanka sormella paikalleen ja neuloa se sitten oikein. 

Lanka: Novita Onni
(100% nyppyyntymätön akryyli)
Puikot: neulepuikot bambu 5,0
Paino: 206g (1 kerä)
Langan hinta: 7,50€
Puikkojen hinta: 1€
Huivin hinta: 8,50€

Seuraavaksi tarkoitus neuloa itselleni helmineuleella tuubihuivi niin kuin olen joskus muistaakseni yläasteella neulonut. Jostain syystä se on kadonnut mystisesti (en muista käyttäneeni kertaakaan) samoin kuin yläasteella tehty tilkkupeitto. Ehkä ne löytyy joskus... Erikoisemman kolmiohuivinkin neulominen kiinnostaisi, mutta ohjeen täytyisi olla suomeksi sekä lankakin pitäisi ostaa (omistan pääasiassa seiska veikkaa).


Lankapaasto
Lankaa mennyt: 1,021kg
Lankaa tullut:  0,450kg
Yhteensä: 0,571kg

Tavoite on nyt jo saavutettu, vaikka onkin keskeneräiset vielä punnitsematta.
Hyvä niin, koska lankapaaston viimeinen päivä on huomenna :)

* Oikealla puikolla otetaan lanka silmukoiden välistä (etureunasta takareunaan). Siirretään lanka vasemmalle puikolle siten että puikot ovat vastakkain. Kun kumpikin pukko silmukassa, venytä silmukkaa itseäsi kohti oikean puikon avulla. Lukitse silmukka vasemmalla etusormella. Poista oikea puikko ja neulo silmukka normaalisti oikealle puikolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti