maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kalligrafia


Harvinaista kyllä, mutta nyt on menossa minulla koulussa kurssi, joka saattaa ainakin joltain osin kiinnostaa käsityöihmisiä. Kuviksessa harjoiteltiin tänään hieman erikoisemman kynän käyttöä. Joskus olen aikaisemmin keskiaikamatkalla (ala-asteella) kirjoitellut hienoja vanhoja kirjaimia, mutta en muista enää edes mitä ja oliko se ihan normaali kynä vai joku erikoinen. Kuvat ovat hieman heikkolaatuisia, koska otin pika pikaa kuvat tunnin lopussa ihan omalla puhelimella.


Omaa nimeäni en viitsinyt parin kerran jälkeen enää kirjoittaan, jonka jälkeen rupesinkin kirjoittamaan ensimmäisenä mieleen tullutta sanaa, joka - yllätys, yllätys - oli bujo.Ajatuskatkos... Tarkoitus tosiaan oli kirjoittaa, että "Ei ole kiirettä vaan paljon tehtävää", mutta jotenkin onnistuin kirjoittaa jotain ihan muuta...


Tähän olen kyllä tyytyväinen. Hieman harmittaa, että menin välissä vaihtamaan pisteet tollaisiksi pitkulanmallisiksi/menin aloittaan tollaisilla ns vääränlaisilla pisteillä (lopussa käyttämäni pisteet ovat samanlaiset kun mallipaperissa). 


Vielä olisi ainakin kaksi tuntia aikaa tehdä kalligrafiaa ja taidankin käyttää ne kerrat hiotakseni tekstin ulkoasun ja asettelun mahdollisimman hyväksi. Opettaja suositteli yhtä tai kahta sanaa, mutta taidan kuitenkin haluta pitää lausahdukseni "Ei ole kiirettä vaan paljon tehtävää". Mieluiten kuitenkin haluaisin kirjoitella jotain merkityksellisä kuin jotain turhaa. Treenata täytyy ehdottomasti a:ta ja e:tä, mutta onneksi siis on vielä kaksi (tai ehkä jopa kolme) tuntia aikaa jäljellä (yksi tunti=1h 15min). Toivottavasti saan lopputuloksesta mieleisen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti