lauantai 13. tammikuuta 2018

Kummitytölle neulottuaSain sitten idean neuloa joululahjaksi kummilapsille setit. Kummilapseni ovat nyt noin 2,5kk ikäisiä, joten tavallaan pikku juttu. Mutta tällaiselle stressaajalle ja viime tingassa tekijälle ei vältti niin hyvä idea. Odotellen sitä vuotta, kun joululahjat olisivat kondiksessa jo viikkoa ennen joulua. Positiivisesti olen yllättynyt siitä, että kummankin setin sain tehtyä ja sain näihin kivasti käytettyä (paitsi villasukissa) Novitan Baby wool lankaa (113m/50g). Tällä kertaa esittelen kummitytön setin :)


Kummilasten neulelahjoista ainoastaan tätä varten jouduin ostamaan lankaa. Nimittäin pinkkiä lankaa ei ollut riittävästi. Tässä on muuten sitä samaa valkoista, kun kummitytön äidin (eli mun kummitädin) villasukissa. Jottei sukasta olisi tullut liian pitkä ja että pääsin tekemään kavennukse, jouduin kutistamaan kirjoneuletta. Eli jätin alusta kuusi kerrosta pois kirjoneuleesta samoin lopusta (eli harvemmin olevat valkoiset pisteet).

Kirjoneuleen ohje: täällä
Lanka: 7 Veljestä
Paino: 64g
Koko: 25
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot


Samassa blogissa on muuten nätit samissukat aikuiselle nilkkasukka versiona. Olen hyödyntänyt niissäkin vain kirjoneuleen. Käytin 7 veljestä ja loin 48 silmukkaa, jonka verran minulla oli myös kirjoneuleen kohdassa (kirjoneule on neljällä jaollinen ja täysin sama kun näissä lasten sukissa). Nämäkin päätyvät blogiin sitten kun saan langanpäät pääteltyä.


Vuosi sitten neuloin itselleni tsemppisukat ensimmäisiin yo kirjoituksiini. Silloin totesin, että kaksi sydänriviä riittänee, koska en oikein välittänyt kirjoneuleesta. Joku ahaa elämys tapahtui syksyn aikana, kun neuloin Finlandia sukkia! Ja nyt sit tykkään neuloa kirjoneuletta ja toivon, että pikkuhiljaa alkaisi käsiala tasoittumaan. Varmasti auttaisi sekin, että ehtisin viimeistellä kirjoneuleet, mutta joulun alla oli "hieman" kiirettä. Mutta silti olen tyytyväinen tohon mun kirjoneule käsialaan, joka paranee paranemistaan. (Finlansia sukissa tulossa lisää sitten kun saan ne pääteltyä...)


Sain korkattua vuosi sitten jouluna (2016) saamani neulekirjan! Nimittän ekaa kertaa neuloin jotain siitä kirjasta. Tein nämä ohjeella Nyppylapaset lapsille kirjasta Klompelompe ihania neuleita lapsille. Lapasten ohjetta jouduin jonkin verran säätämään, koska tapani mukaan meinasi tulla liian pienet. Eli lisäsin korkeutta kahden nypyn verran. Harkitsen neulovani itselleni myöskin nyppylapaset, koska minulla on vain yhdet neulotut lapaset (jos sitä paria, joka odottaa päättelyä ei lasketa...)

Ohje: Klompelome neuleita lapsille
Nyppylapaset lapsille
Lanka: Novita Baby wool (113m/50g)
Paino: 32g
Koko: taapero
Puikot: 3,5mm sukkapuikot
Muuta: Löytyy perus peukalo, vaikkei
kuvassa näykään. Jatkossa täytyy heillekin
väsätä kiilapeukalot. Istuvat vaan niin paljon 
paremmin.


Ohje: Klompelompe neuleita koko perheelle
Pekkonen-myssy
Lanka: Novita Baby wool
Paino: 64g
Päänympärys: 51cm
Puikot: 4mm pyöröt ja lopussa 4mm sukkapuikot
Muuta: Tein 96 silmukalla pintaneuleen

Pintaneuleeseenkin tein muutoksia (tämä sama muutos on myös pipossa sekä kummipojan kaulurissa ja pipossa). Silloin kun piti nostaa silmukka nurin neulomatta, nostin sen oikein neulomatta. Minä en kykene alkuunkaan ymmärtämään miksi tällainen venkslaus olisi välttämätöntä ja sen lisäksi kiertäen nostetut silmukat tuli rumasti esiin. 


En pitänyt kavennus tapaa erityisen siistinä, joten jätin kummipojan piposta turhat venkslaamista pois ja lopetin kuvion tekemisen heti kun aloin tekeen kavennukset. Ohjeen mukaan tehdyt kavennukset kavensivat pipoa tosi nopeasti (en tiedä onko syypää se, että tein isommalla silmukkamäärällä), jonka takia taso kuvat on hölmön näköisiä. 


Ohje: Klompelompe neuleita koko perheelle
Peikkonen-kauluri
Lanka: Novita Baby wool
Paino: 44g
Koko: taapero
Muuta: Tein 96 silmukalla pintaneuleen

Pintaneuleen oppi tosi nopeasti, vaikka aluksi joutuikin miettimän mitä kirjallisella ohjeella oikein tarkoitettiin. Toista kertaa kun neuloin kyseistä pintaneuletta, ei tarvinnut enää ohjeesta tarkistaa kuin vain yksittäisiä kerroksen aloitu ja lopetus kohtia. Viimeisen (eli neljännen) kohdalla ei tarvinnut tehdä enää sitäkään.

Novitan Baby wool langasta vielä sen verta, että se on 100% merinoa ja sen saa pestä 40 asteessa. Sillä on myös avainlippu-merkki. Lanka ei ole lähelläkään unelma pehmeää käsinvärjättyä lankaa, mutta on Novitan perussukkalankaan verrattuna pehmeämpää ja kaukana karkeasta. Ihan mukava lanka neuloa, mutta pakko myöntää olevani helpottunut, kun sain tämän langan lähes kokonaan hävitettyä varastoistani! Nämä langat olivat minulla ainakin jo joulukuussa 2016 ja kuka tietää kauanko ennen sitä. Kyseinen lanka on muuten alennuksessa Adlibriksessä. Samansta langasta (valkoisesta) olen muuten neulonut toukkapusin, joka näköjään sekin on jäänyt pääsemättä blogiini asti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti