tiistai 2. tammikuuta 2018

Haaveita vuodelle 2018 (ja tammikuun kieltolista)

// Päädyin ensimmäistä kertaa korjaamaan blogitekstini otsikon. Nämä ovat tosiaan itselleni haaveita enemmän kuin tavoitteita. Jostain syystä, kun lähdin näitä vihkoon kirjoittamaan, päädyin kirjoittamaan ostikkoon sana tavoite. 

Vuodesta 2018 on ainakin minulle tulossa hyvin mielenkiintoinen ja tuo tullessaa jossain vaiheessa (toivottavasti) isoja muutoksia. Mutta puhutaan niistä sit lisää kun/jos niiden aika koittaa puolen vuoden päästä. Yritin pysyä näissä maltillisina ja jättää sellaiset asiat pois, joihin itselläni ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa (toki toi opiskelupaikka on sellainen missä on montaa monessa). Näitä on nyt aika paljon, mutta onneksi on koko vuosi aikaa!

Haaveita vuodelle 2018


Neulonta
- Joka kuukausi 600m lankaa (siis neulo/virkkaa)
- kuluta enemmän kuin ostat (no sitä lankaa, miksi nää on niin epätarkkoja???)
- (neule)takki itselle
- jokaisesta neulekirjasta ainakin yksi ohje neulottu
- kaksi jämälanka projektia
- joulukoristeita
- 4 käsityötä hyväntekeväisyyteen
- ihku lanka vyyhdistä jotain
- vuoden 2016 messu ostokset kaikki korkattu

Neuletakkiin ostin langat jo neulefestareilta heinäkuussa ja edelleen langa odottaa, että saisin ohjeen ostettua sekä langat puikoille. Neulekirjat harmittavan usein jää hyllyihin pölyttymään. Jouluksi 2017 sain neulottua ekaa kertaa omasta Klompelompestakin yhden ohjeen. Joululahjaksi sain sukkia. rakkaudella  -kirjan, jonka käyttöön ottoa odotan innolla. On muuten sellainen kirja, että voisin kuvitella neulovani vaikka kaikki! Mutta jos nyt vaikka aloittaisin yhdestä.

Oon tosi huono käyttää vajaita keriä, jottei vaan lanka lopu kesken. Yritän nyt tänä vuonna saada edes muutaman ulos. Joulukoristeet, koska joululahjoja tulee tehtyä marra- ja joulukuussa, jäävät usein tekemättä. Haaveissa muutama koriste, joulumatto ja joulusukat. Mutta ehkä jos tänä vuonna aloittaisin edes ne ajoissa ja joululahjat aloittaisin sit marraskuussa... 

Hirveesti aina haluaisin, mutta sit ne vaan aina jää... Nimittäin hyväntekeväisyys. Itsellä on lankaa sen verta paljon kertynyt, että voisin hyvinkin tehdä muutaman ylimääräisen sukan jollekin joka niitä tarvitsee. Onneksi paikallisella neuleyhdistyksellä on aina joka vuosi uusi tempaus. Tänä vuonna neulotaan vähävaraisille lapsiperheille, jos en väärin muista. 

Mulle on alkanut pikkuhiljaa kertyä aivan ihania vyyhdillä olevia lankoja. Nämä ovat käsinvärjättyjä ja pehmeitä eli aivan sika ihania! Mutta kun en uskalla näistä mitään aloittaa (vai johtuuko sittenkin siitä, että pitäisi eka vyyhdistä tehdä kerä)... Vuoden 2018 kädentaidot messut (Tampere) jo mielessä, joten ajattelin neuloa kaksi vuotta aikaisemmin tekemäni ostokset pois (tai ainakin korkata kerät). 

Näitä on tosiaan muutama ja saas nähdä kuinka käy! Mutta jos vuoden alusta jo aloittaisi niin ehkä voisi onnistuakin. Ja näitä voi saada kivasti yhdistettyä toisiinsa. Esimerkiksi: neuleohje kirjasta + 2016 messujen lanka + metrejä vaadittuun 600m + hyväntekeväisyys.

Blogi
- postauksia lähes viikoittain
- marraskalenteri (joulukalenteri, mutta jo marraskuussa)
- aloita blogien aktiivinen seuranta

Liikunta
- aamujooga ja yläselän venyttely useita kertoja viikossa
- kävely/pidempi jooga tms kerran viikossa

Sekalaisia
- vähemmän turhaa kulutusta
- laita rahaa säästöön
- saa opiskelupaikka
- valmistua lukiosta ylioppilaaksi
- teetä/tilaa 100 valokuvaa
- aloita kokoon kummitytön valokuva-albumia
- aloita kokoon kummipojan valokuva-albumia
- kokoa vuodesta 2018 skräppikirja

Oon jo monta vuotta haaveillut valokuvien tilaamisesta ja taidankin aloittaa nyt kummilasten valokuvien tilaamisella. Vielä kun kivoja pikku juttuja heidän ekoista vuosistaan muistaa :) Myös viime kesän kesälomareissu albumin olisin voinut kirjoittaa listaan mukaan, mutta ihan hyvä kun jäi tällä kertaa se tähän listaan laittamatta. Jos nyt vaikka aloittaisi noilla kummilasten valokuvilla.
Tammikuulle tein kieltolistan asioista mitä en saa ostaa. Mujin geelikynät taidan joutua tilaamaan listasta huolimatta... Listaa tehdessä tuli mietittyä sitä mitä oikeesti tarvii ja sopii hyvin tohon tavoitteeseen "vähennä turhaa kulutusta". Mutta ei tästä listasta sen enempää (on tullut jo ihan tarpeeksi lörpöteltyä tähän postaukseen).
// Lisäys 31.1: En ole edelleenkään tilannut lisää mujin kyniä enkä kyllä ehdikään enää tänään :)


Listoja tehdessä käytin näitä Mujin geelikyniä, joihin
olen kovin tykästynyt. Kynistä lisää edellisessä postauksessa. 

2 kommenttia:

  1. No on tavoitetta kerrakseen. ;) Muista hölläilläkin. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppujen lopuksi nämä ovat itselleni enemminkin haaveita. Ja välillä on hyvä haaveilla isosti, koska arjen kiireissä se tuntuu helposti unohtuvan. Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

      Poista