maanantai 9. heinäkuuta 2018

Neulefestarit osa 1/2

Tavoitteena oli festareilla ostaa viime vuotisille festariostoksilleni kavereita. Ne kun ovat kaikki vielä korkkaamatta! Nyt näyttää sentään vähän paremmalta, koska kaksi ostosta on jo puikoilla sekä jollain suunnitelmia (tarkemmat suunnitelman omaavat langat ovatkin seuraavassa postauksessa). 

Petrichor YarnsVälittömästi, kun pääsin festarialueelle, iski hirvee lanka paljous ja oli hankaluuksia malttaa pysähtyä katselemaan ja hypistelemään lankaa. Johanna oli myös viime vuonna festareilta ja ostin häneltä yhden vyyhdin. Koska tämän vuoden festari tavoite oli saada vime vuotisillle vyyhdeille kavereita (ja olin viime vuonna ostanut häneltä vyyhdin), onnistuin pysäyttämään itseni rauhassa katsomaan ja hypistelemään Johannan lankoja.Eikä kauaa tarvinnut hypistellä, kun samaa pohjaa oleva harmaa vyyhti löytyi. Turkoosi on siis viime vuoden ostos. Näistä tulee toivottavasti seuraavan vuoden aikana ihana huivi. Haaveissa kun olisi ensi vuoden festarit, mutta eihän sinne kannata mennä jos tulee ostettua lankaa, jota ei osaa käyttää! Vyyhdit ovat Merino single lankaa 366m/100g. 


Aivan (oma) festaripäivän lopuksi ostin Johannalta valmiiksi kakulla olevaa lankaa, josta olikin sit illalla hotellilla helppoa aloittaa projekti. Lanka on nimeltään SOX (75g villaa ja 25% nailon) 205m/50g. Langoissa olen selvästi punaisen ystävä, mutta neulefestareilla myös liilat langat kutsuivat minua. Tällä hetkellä hieman kaduttaa ostamatta jääneet liilat vyyhdit, kuten esimerkiksi tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa olevat aivan ihana liila vyyhti. Mutta ostinpahan edes 50g liilaa lankaa!

TitiTyyPerjantain ensimmäinen ostos oli Titityyltä projektipussukka lampaalla. Mukana tuli kiva lappu, jossa kerrottiin: "Kassit on ommeltu Bhutanissa, pienessä Himalajan vuoristovaltiossa alkuvuonna 2018. Ompelijat työskentelevät RENEW-järjestön perheväkivallanvastaisessa projektissa, ja saavat kassien ompelusta kunnollisen palkan." Kuvion on suunnitellut Suvi Marianne ja kuvio on käsinpainanut Anna-Maria Huuskonen. Sisään mahtuisi isompikin projekti :)

KoukuttamoKoukuttamon myyntipisteelle onnistuin myös pysähtyminen, kiitos edellisvuoden ostosten. Päädyin ostamaan vaaleanpunaiselle babyalpakka-silkkilangalle kaveriksi kallio nimisen merinovilla-silkkilangan. Alpakkalangassa on selkeesti enemmän nöyhtää (jollain olisi ehkä parempi sana tälle) pinnassa sekä selkeästi pehmeämpi kuin merino samalla määrällä silkkiä. Mutta eiköhän ne samaan projektiin silti pääse! Molemmissa 30% silkkiä ja 400m/100g. Minulla ei ollut neulefestareilla mukana viime vuoden ostoksia, jonka takia päädyin ostamaan kotona oleville langoille kaveriksi harmaata. On näin väritarkalle ihmiselle melko turvallinen ratkaisu. Vaikka hieman haaveilin turkoosin kaveriksi vaaleanpunaista ja vaaleanpunaisen kaveriksi tummempaa punaista/liilaa. Harmaa on kuitenkin nätti väri ja tuo kivasti esiin sen toisen viime vuonna ostetun langan värin. Ja niin kuin varmaan olette jo hoksanneet: olen todella varoivainen eri lankojen yhdistämisessä. Nytkin mulla on vähän sellainen olo että onko toi Koukuttamon alpakkalanka liian "hyvä" tuolle merinolle? Onneksi niissä on sentään täsmälleen sama verran silkkiä sekä samat metrit. Petrichor Yarnsilta löytyi onneksi täydellinen kumppani (eli täysin samaa pohjaa oleva) tuolle viime vuotiselle vyyhdille.

HanduPikku hiljaa onnistuin rauhoittumaan katselemaan myös muiden lankoja. Perjantaina Handun takakontissa oli 50g vyyhtejä fingerin paksuista sukkalankaa. Iskin ensiksi silmäni keskimmäiseen lankaa, jossa on vihreetä, vaaleapunaista ja beigeä. Yht´äkkiä käteeni oli eksynyt myös kaksi muuta vyyhtiä, jotka sopivat täydellisesti yhteen. Tämän tyyliset ahaa elämykset ovat minulle harvinaisia enkä pystynyt olla ostamatta näitä ihanuuksia! Lauantaina tajusin, että näistä voisi tulla kiva Ruusupuu huivi, mutta silloin ostokset olivat hotellilla ja lankaa olisi pitänyt ostaa lisää. Sokkkona en uskaltanut lähteä veikkaamaan mikä eri vaaleanpunaisista vyyhdeistä olisi lähimpänä sitä vyyhtiä mikä oli jo hotellilla (näillä kun ei ole värikoodia niin  sen olisi pitänyt vaan silmillä katsomalla tietää). Raidoituksen ajattelin tehdä monivärisellä ja vaaleanpunaisella ja pitsin valkoisella. Saas nähdä mitä näistä nyt sit tulee. Perjantai lauantain välisen yön nukuin Sokos Hotel Paviljongissa, jossa oli aivan uskomattoman ihana sauna vartalo-/kasvokuorinnoilla. En muista koska olisin viimeksi ollut niin rentoutunut saunan jälkeen (tai ylipäänsä milloinkaan muutenkaan). Tuossa sohvalla tuli pitkän aikaa löhöiltyä rennoissa tunnelmissa.

Päädyin tekemään kaksi postausta neulefestareista, koska asiaa ja kuvia on jonkin verran. Lisäksi jostain syystä postauksen kirjoitusalusta jumittelee aika usein kun yritän tehdä pitkiä postauksia, joissa on paljon kuvia. Eli säästelen hieman omia hermojani :)

2 kommenttia:

  1. Ihania lankoja. :) Enemmän nöyhtää = hahtuvaisempi? :D Ja blogger tekee nyt jotain isompia päivityksiä/muutoksia tänä vuonna, niin vähän väliä takkuaa joku... Mulle ei esim. tule kommentit sähköpostin kautta kuten pitäisi, ja eilen oli hankaluuksia päästä vastaamaan kommentteihin. Kirjoitusalusta tosiaan välillä heittelee kuvia miten sattuu myös...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivottavasti tulee hyviä päivityksiä. Itse olen kuullut huhuja, että bloggeria ei kehitetä sen takia, koska se ei ole googlelle kannattavaa (rahallisesti). Mulle ei tullut tästä kommentista sähköpostia kuten normaalisti, joten jotain häikkää on selkeesti.

      Poista