torstai 24. toukokuuta 2018

Lankahankinnat 2018

Olen koko vuoden yrittänyt vältellä langan ostamista ja onnistunut siinä melko hyvin! Vuonna 2018 olen ostanut vain kuusi kerää. Kaikki kerät on ostettu tarkoitukseen. Kolmesta ensimmäisestä kerästä on tarkoitus neuloa anelmaiset ja ne onkin jo aloitettu 26.2, mutta ovat muutamaa neulomiskertaa lukuunottamatta saaneet odottaa pussissa lähes unohtuneina.


Ostin kerän valkoista ja roosan väristä 7 veikkaa, jotka jaoin puoliksi. Jemmoista
otin yhden harmaan Eero kerän (vai 100g kerä) ja ostin yhden kaupasta. Pakko myöntää,
etten muista miksi ostin Eero lisää, sillä sitä olisi ollut (ja on edelleen) 
minulla lankavarastoissa. 

Tämän vuoden kolme muuta hankintaa tein huhtikuussa. Ostin kaksi kerää Novitan Venlaa, koska halusin neuloa kaksi ohutta keskospeittoa. Muutenkin olen kiinnostunut keskosille neulomisesta ja olen aloittanut kenguruhoitomyssyn, joka vaatisi seuraavaksi rohkeutta päätellä sekä koota myssyosa. Ajattelin lahjoittaa keskosjutut Keskosille Neuletöitä -facebook ryhmän kautta. Aloitin kulmasta peiton muistaakseni kahdeksalla silmukalla. Kulma aloitus on siitä kätevä, ettei tarvitse luoda ja laskea isoa määrää silmukoita. Samoin pääteltävääkin on vain muutaman silmukan verran. Ja minusta pyöreät kulmat näyttävät nätiltä. Tämän takia ajattelin tehdä keskellä peittoa muutaman kerroksen ilman kavennuksia/lisäyksiä. 


Pian on jo ensimmäinen kerä Venlaa neulottu pois.


Myssyyn käytän jemmoistani löytynyttä Novitan baby woolin loppuja,
joista olen aikaisemmin neulonut kummilapsilleni lahjoja selkä sukulaisvauvalle
toukkapussin. 

Huhtikuussa ostin myös kerän Novita nalle gardenia, koska edelliset vihreät nalle garden sukat ovat tulleet tiensä päähän. Sukkaparissa on yhteensä neljässä eri kohdassa todella ohueksi kulunutta lankaa. Näiden rakastettujen nilkkasukkien tilalle neuloin kaksi paria sukkia (ja sain koko kerän lähes kokonaan käytettyä pois). Joskos ne kestäisivät yhteisellä kulutuksella pidempää kuin vuoden. Vähän ovat turhan nopeasti kuluneet, mutta toisaalta ne ovat olleet kuitenkin kaikista käytetyimmät villasukat niiden valmistumisen jälkeen. Eikä niitä ole säästelty vaan käytetty erilaisissa kengissä. Vihreät nalle garden nilkkasukat ovat neulottu noin vuosi sitten ja ne ovat päässet ainakin tähän postaukseen.


Garden nilkkasukat
Koko: 39
Lanka: Nalle
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Paino: 49g+50g=99g
Metrit: 258m
Aloitettu: 4.5
Päätelty: 22.5


Taaemmaisessa jouduin tekeen kavennukset aika nopsaan, koska
muuten olisi tullut liian pitkät. Alemmissa (joita ei oltu kuvaus
hetkellä vielä päätelty) on kärkikavennukset tehty hitaammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti