torstai 26. heinäkuuta 2018

Monkey sukat


Sain joululahjaksi isoveljeltäni Cookie A "sukkia. rakkaudella" kirjan. Meillä on tapana kysyä lahjatoiveita ihan avoimesti. Kun pyytää ja kertoo riittävän tarkasti, niin neulomattomatkin osaavat ostaa mm neulekirjoja ja lahjakortteja lankaliikkeisiin. Nämä sukat ovat ensimmäiset tästä kirjasta, jonka ansiosta pääsin siis lähemmäksi haavettani neuloa jokaisesta neulekirjasta jotain. Alan olemaan aika varma, että pääosin tämä kohta jää haaveeksi, mutta sainpahan yhdestä käyttämättömästä kirjasta neulottua jotakin. Haaveista voi lukea lisää täällä. Kesäkuussa ostin muuten pari kerää lankaa enkä saanut mitään valmiiksi ja neulefestareilta eli heinäkuun alussa ostin aivan sikana lankaa, joten eipä tule koko vuodelta tuo "kuluta enemmän kuin ostat lankaa" kohta tule täyttymään. Itse olen päässäni ajatellut tätä kuukausitasolla, mutta en sitä ole niin kirjannut eli ehkä voin saada koko vuoden kokonaisuutena vielä onnistumaan tuossa... 


Ohuita fingerin vahvuisia lankoja minulla on vähän, jonka takia päädyin käyttämään testiin ostamaani Venla lankaa. Väri on punertava, mutta jossain valossa joulunpunainen ja jossain valossa ei. Päädyin tekemään sukat täysin ohjeiden mukaan, jonka takia tein (ehkä) ekaa kertaa vahvistamattoman kantapään. Johonkin aikaan nämä villasukat ovat kuulemma olleet neulemaailman neulotuimmat villasukat. Malli on ihan kiva ja nätti, mutten ihan tajua hehkutusta. Enkä minä ainakaan pystynyt neulomaan ilman kaaviota ellen halunnut pysähtyä jatkuvasti muistelemaan ohjetta, mikä vie vain turhaan aikaa.


Monkey sukat
Ohje: Cookie A Monkey socks
Koko: 39
Lanka: Venla
Puikot: 2,3 mm sukkapuikot Symfonie
Paino: 57g
Metrit: 239,4m
Aloitettu: 25.6
Neulottu loppuun: 10.7
Päätelty: 10.7


Testasin ekaa kertaa KnitPro Symfonie puusta tehtyjä sukkapuikkoja. Neulominen oli mukavaa ja juohevaa. Hirveesti mitään mainittavaa eroa en aluksi huomannut KnitPron Zing puikkoihin, vaikka materiaali oli täysin eri. Käytössä kuitenkin toisen sukan kohdalla tuli yhteen puikkoon vako puikon värinvaihdos kohdalle mihin lanka jää kiinni eikä sitä saanut liikkumaan. Onneksi paketissa oli kuusi sukkapuikkoa eli pystyin vaihtamaan vioittuneen pois. Pian kuitenkin toinen puikko vioittui samalla tavalla. Silmukat luistaa puikoilla vain toiseen suuntaan. Sitten alkoikin hirveä kikkailu, että käytin puikkoa "oikein päin", jolloin silmukat eivät jää loveen kiinni. Huomasin ensimmäistä kertaa, että minulla AINA kun siirrän tyhjän puikon vasemmalta kädeltä oikealle käännän puikon. Jouduin neuloessa koko ajan olemaan tarkka etten vain käännä puikkoa väärin päin. Se oli todella turhauttavaa, mutta onneksi sukat ovat nyt valmiit. Sukkaparin valmistuttua vain kolme kuudesta oli enää normaalisti toimia. 


2 kommenttia: