tiistai 20. helmikuuta 2018

Keskiviikon keskeneräiset


Myös minulle - niin kuin monelle muullekin - on kertynyt erilaisia projekteja korin pohjalle. Käyn ne nyt tässä postauksessa läpi (tai siis kuvittelin käyvänä, joitain virkkaus projekteja jäi ulkopuolelle). Yhdessä toisessassa paikassa on sit kasa projekteja, mitkä olisi tarkoitus purkaa. Niitäkin on ihan kiitettävästi. Mutta aloitetaan nyt näillä projekteilla, joilla on toivoa.


Lähdetään helpolla. Maanantaina aloitetut pitsisukka Villestä (ostettu ennen virheellistä erää). On koko 39. Nää valmistunee hyvinkin pian. Toinen nyt jo puikoilla. Tosi kiva pitsimalli, joka jouduttaa hyvin neulomista. Pitsi on silti niin yksinkertainen, että kiva neuloa Netflixiä katsellessa.


Nämä ei oikein enää inspiroi, vaikka melko uusi projekti onkin noihin alla esiteltyihin verrattuna. Tämä versio on aloitettu 2.2 eli muutama viikko sitten. Nämä yritän pikimiten sinnitellä loppuun, sillä lupasin kummitädille neuloa lapaset. Hirveesti ei kuitenkaaan inspiroi meneillään oleva vaihe eli monimutkaisen palmikon lisäksi vielä peukalokiilat. Lisäksi eka peukalo taitaa olla hieman liian lyhyt... Ja peukuista puheen ollen olen joutunut oikeen käden lapasen purkaan kokonaan pois, koska lähdin tietenkin tekeen toista vasemman käden lapasta. 


Sukat, joista löysin kuvan instasta vuodelta 2016 syyskuussa. Eli ihan kivan aikaa odottaneet valmistumista. Ja jostain syystä jäänyt ihan loppumetreille! Tuli kaiketi sit joku kiireisempi projekti ja nämä unohtuivat. Hirveät keltaiset muovi puikot ovat itselläni vain seisoituspuikkona. Sain ne aikanaan mummoltani, joka ei myöskään enää käytä niitä neulonnassa. Näistä on jo muuten hyviä uutisia! Kun tiistaina olin ottanut kuvat tätä postausta varten, selvitin solmussa olevat langat ja aloin neuloon näitä Zingeillä. Nyt kumpikin sukka onkin jo loppuun neulottu. Vielä pitäisi päätellä. Ärsyttävä pikku mokakin näissä kävi, mutta siitä myöhemmin...


Valmiista donitsista löytyy kuva mun instasta viime vuoden helmikuussa eli vuosi sitten. Aivan loppumetreillä on tämäkin projekti. Enää pitäisi tehdä nonpparellit ja sit kasata donitsit. Ja sit miettiä mitä noilla lopuilla langoilla tekee. Kaikki olivat täysinäisiä 50g keriä, ennen donitien virkkausta. Ehkä loppu langoista valmistuu kuppikakkuja. En vain toistaiseksi ole löytänyt sopiva ohjetta. Täytteenä olen käyttänyt neutraalin värisiä langanpätkiä (eli ruskeaa, harmaata ja valkoista). Aikaisemmin olen virkannut dominokeksejä nallesta.


Fabel on ensimmäinen kosketukseni ohkaisempiin sukkalankoihin. Instan perusteella sanoisin, että nää on aloitettu ensimmäinen kesäkuuta 2016. Saiskohan nää neulottua loppuun ennen kaksi vuotis aloituspäivää... Tilasin langat netistä ja harmikseni huomasin, että ihanaan lankaan oli menty laittaan punaista. En normaalisti karsasta punaista, mutta se ei minusta sopinut ollenkaan langan muihin väreihin. Päädyin lopulta pätkäisemään aina punaiset kohdat pois. Ja voitte jo arvata, miksi tämä projekti pätkii. Inhottaa jo pelkkää ajatusta monista langanpäistä. Ja sen lisäksi langat on aika kivasti solmussa, mikä myös syö mielenkiintoa. Mutta kun langanpäät on setvitty, luulen että valmistuvat melko nopeasti. Perussukat kun onneksi ovat. Samalla kertaa tilasin myös kahta muuta väriä fabelia (jokaista kaksi kerää). Vuosi näiden aloittamisen jälkeen uskaltauduin neuloon liilasta villasukat ja niistä tulikin aika nätit. Vielä löytyisi siis kaksi korkkaamatonta kerää fabelia (ruske, pinkki ja liila väreinä). Saas nähdä, koska uskaltaudun neulomaan ne pois.


Lisäksi multa löytyy vieläkin lähempänä loppua olevia projekteja. Eli langanpäiden päättelyä odottavat. Pari kylläkin tarvitsisi hieman kokoamistakin. Näiden lisäksi nyt myös yllä esitellyt harmaa/viininpuna raidalliset sukat odottavat päättelyä. 


Harmaa/viininpunainen sukista ei ole mitään ajankohta tietoa. Langanpäät ovat vain päättelemättä. Sama tilanne Finlandia sukissa, jotka aloin neuloon viime elokuussa. Joulukuun alussa sain sukat valmiiksi, mutta edelleenkään en ole saanut aikaiseksi päätellä... Eiköhän nämäkin pian valmistu. Kunhan vaan joku päivä päätän, että nyt loppu tämä vitkuttelu. 


Kaikkitietävä instatilini kertoo, että tämä tuubi huivi on aloitettu viime vuonna alkuvuodesta. Valmiiksi saatu syyskuun loppu päivinä ja yllättäen jälleen päättely jäänyt. Muistaakseni olen tästä kyllä jo muutaman langanpään päätellyt, mutta vielä on rutkasti jäljellä... Väri osoittautui erittäin hankalaksi kuvattavaksi.


Prinsessajuttu- blogista sain aikanaan inspiraatio, mutta päätin toteuttaa virkatun kassin huomattavasti isompana. Siinä olikin virkattavaa, mutta kylläkin muistelen sen valmituneen melko nopeasti. Sen jälkeinen kaikki kikkailu on jäänyt tekemättä. Tai ei onneksi aivan kaikki. Sangat on kumpikin valmiit ja kiinni. Pohja pitäisi ommella kiinni sekä rusetti asetella nätistä sekä kinnittää. 

Pussukassa on jo vetoketjukin kiinni (sen kyllä varmaan tikkaan varuiksi vielä toisenkin kerran käsin kiinni), mutta kukka pitäisi enää kinnittää. Sit olisi se projekti valmis. Tämä myös tehty Prinsessajuttu- blogin inspiroimana.

// Osallistuin tällä Craft Candidate -blogin keskeneräisten keskiviikko haasteeseen

5 kommenttia:

 1. No ohhoh. :) Siinä on työ poikineen. Mutta iso osa näyttää siltä, että on nopsasti valmista, kun vaan ryhtyy hommiin. Mulla on itellä pitkästä aikaa semmonen tilanne, että tekeillä on vain kolme työtä, ja niistäkin yksi on tiskirätti, eli en ehkä laske sitä. :D Vuoden kestänyt peittoprokkiskin kun on nyt poissa, niin ei oo mitään isompaa juttua meneillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi iso osa tosiaan on melko nopeasti valmistuvia :) Ja kivasti tää alkoikin, koska yhdethän on jo neulottu loppuun eikä se edes ollut noi valkoiset pitsisukat, jotka kuvittelin ensin neulovani loppuun. PS. Postaus karkasi eilen vahingossa, vaikka tarkoitus oli julkaista se vasta tänään tarkituslukemisen (ja useiden kirjoitusvirheiden/ajatuskatkojen korjaamisen) jälkeen :)

   Poista
 2. Onpas paljon töitä ja kivan näköisiä sellaisia! Mistähän se johtuu, että iskee inspis tehdä jotain ihan muuta kuin mitä työn alla on, tai sitten tulee joku jollekulle luvattu kiireisempi työ siihen väliin... Minulla on vähän auttanut keskeneräisyyteen se, että välillä otan itseäni niskasta kiinni ja lupaan tehdä yhden kerrallaan valmiiksi. No, kohta raportoinkin, miten tämä lupaus on "onnistunut". :D Kiitos haasteeseen osallistumisesta, tervetuloa jatkossakin mukaan. Tästä on tarkoitus tulla kuukausittainen juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun olisi tarkoitus osallistua tähän joka kuukausi, mutta saas nähdä kuinka käy, koska neulon toistaiseksi aika nopeasti valmistuneita neuleita. Minusta on hieman pöljää esitellä projekti, joka valmistunee muutaman päivän sisällä (kuten tän postauksen valkoiset pitsisukat). Saas nähdä kuinka käy. Joku kerta tuun nyt ainakin tekeen postauksen siitä, miten nää esitelly projektit on edistyneet.

   Poista
  2. Kiva juttu, että osallistut. On mukava kyllä lukea niistäkin, joita kohta tulee blogiin. Tietääpähän, mitä odottaa. :)

   Poista