torstai 16. helmikuuta 2017

Lankapaasto

Tässä on lankamäärä mikä on tullut ostettua helmikuussa 10.2 mennessä eli
vajaassa kahdessa viikossa. Ja tästä kuvasta puuttuu vielä 100g Kaupunkilangan Tehdas lankaa.

Miksi haluan osallistua lankapaaston, vaikken pääsääntöisesti en uskokaan täyskieltoihin? 


Koska paasto kestää vain kolme kuukautta ja minulla alkaa olemaan aika hyvät - ehkä vähän turhankin hyvät - varastot kotona. Lisäksi syitä on muitakin, jotka liittyvät enemmän tai vähemmän toisiinsa. 

Raha

Haluaisin säästää kesän reissuille rahaa. Mutta jos kuluttaa rahaa eikä sitä jää säästöön, ei kesällä ole mitään erikoisen kummoisia reissurahoja. Haluaisin mennä tänä vuonna ekaa kertaa Jyväskylän neulefestareille, jotka järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Siellä voisin ostaa ihania kestäviä luksuslankoja. Tämä sattumoisin edellyttää että lompakossa on enemmän kuin kymppi jäljellä...

Kuluttaminen

Haluaisin siirtyä järkevään kuluttamiseen eli ostaa vain sellaista mitä oikeasti tarvii. Minun ei tarvitse käyttää ostamaani lankaa heti pois, mutta teoreettisesti lankaa saa tulla joka kuussa vain yhtä paljon kun sitä käyttää kuukauden aikana pois. Jos kuukaudessa käyttää lankaa pois vain 100g, pitäisi sitä siis tulla vain 100g lisää. Tällöin voisi rahallisesti myös satsata laatuun. Ja neuloa jotain todella monimutkaista kun ei tarvi pelätä, että neule menee heti pilalle. 

Tila

Lankoja on tällä hetkellä siellä sun täällä, koska ne ei mahdu mihkään yksittäiseen tilaan. Niitä on myös tarvittaessa hankala löytää kun ne ei sattumoisin ole missään järjestyksessä. Pienemmän määrän voisi saada mahtumaan johonkin yhteen tai pariin jemmaan, josta ne olisi helpompi löytää - vaikkei ne olisikaan missään järjestyksessä - . Tällä hetkellä keriä pyörii pöydän reunalla, koska ei ne mahdu mihinkään!

Räjähdysmäinen kasvun lopettaminen

Olen neulonut nyt vasta yli vuoden aktiivisemmin - sekä välillä todella passiivisesti - ja olen saanut jo nyt lankavarastoni räjähtämään käsiin. Joka kuukausi langankulutus on ollut plusmerkkinen, vaikka se miinusmerkkinen olisikin tavoitteena. Aloituskuvassa on langat jotka olen ostanut helmikuussa 10.2 mennessä. Lankaa oli tullut 900g, vaikka vain 84g olen saanut neulottua (lasken vain valmiiksi saaduista töistä).

Jotta saisin projekteja valmiiksi

Minulla on huono tapa aloittaa uusi projekti, kun edellinen alkaa tympimään. Siis aina uusi projekti! Tästä syystä keskeneräisiä on paljon sekä myös "todella pitkään" keskeneräisiä eli UFO:jakin löytyy vaikka muille jakaa. Haluaisin opetella siis sinnikkyyttä neuloa projekti loppuun, vaikka se vähän tympiikin. Koska vuoden päästä se tympii vieläkin enemmän... Haluan myös opetella neulomaan montaa projektia samaan aikaan, joka vähentää kyllästymistä. Tämä tuli huomattua nyt helmikuussa, kun olen edistänyt oikeasti montaa projektia samaan aikaan. 

Yhteishenki sekä perinne

Osallistuin viime vuonnakin Punainen Lanka blogin Seijasiskon pitämään lankapaastoon. Viime vuonna oli ihan kiva jutustella ihmisten kanssa blogissa olevalla "keskustelupalstalla". Viime vuonna pärjäsin ostamatta lankaa lähes kaksi kuukautta! Viime vuonna tein puolessa välissä postauksen valmistuneista projekteista enkä voi todellakaan uskoa kuinka paljon olin saanut valmiiksi!!! Lopullisen lopputuloksen voi käydä lukasemassa täältä. Tällöin paasto aloitettiin kuukautta aikaisemmin :)

9 kommenttia:

 1. Sulla on kiva blogi ja hienoja töitä, olis kiva jos kävisit kattomassa mun blogia:)
  http://madebyemilia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mä olen vasta vuoden verran neulonut aktiivisemmin ja huomannut tuon saman ilmiön, että uusien lankojen määrä lisääntyy kummasti. Lankapaasto voisi tehdä itsellenikin hyvää ihan samoista syistä mitä olet tähän listannut. :)

  -Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla -jos tästä voi niin sanoa 😅 - ja tervetuloa mukaan lankapaastoon. Kannattaa osallistua ihan virallisesti Punainen lanka blogissa, koska siellä jaetaan palkintoja onnistuneiden kesken :)

   Poista
 3. Hyvin perusteltu ja varmaan kaikilla syyt ovat aikalailla samat! Laitoin tän linkin blogiini tästä postauksesta . :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .. ja vielä facebookin lankahamsterit ryhmäänkin.:)

   Poista
  2. Kiitos :) Tila on yksi yleisimmistä ongelmis ;)

   Poista