lauantai 11. helmikuuta 2017

Helpot piirakkalapasetAnnoin äidille joululahjaksi neulelahjakortin, johon hän merkkasi haluavansa lapaset pitsillä tai palmikolla. Tarkoituksena oli aluksi neuloa palmikkolapaset - jotka olivat minulla jo suunnitteilla ennen joulua, mutta jotka eivät oikein ottaneet tuulta alleen -. Suunnitelma ei kuitenkaan meinannut edetä milläää tälläkään kertaa, joten onneksi innostuin törmätessäni netin ihmeellisessä maailmassa näihin lapasiin. Päädyin siis tekemään Novitan ohjeella piirakkalapaset. Kuvio on helppo ja samantapainen kuin piirakkasukissa, joten kuvion epäonnistumista ei tarvinnut pelätä. Minun on kuitenkin pakko katsella piirakkaa neuloessa aina työtä, mutta onneksi podcasteja kuunnellessa se ei kuitenkaan haittaa.

Tein pitkän joustimen, jotta halutessaan lapasiin saa lisää pituutta ja koska taitettu
joustin näyttää minusta paremmalta - ei ehkä kuitenkaan käsialan osalta - .

Piirakkalapasten kuvio on nätti ja samantapainen kuin piirakkasukissa.

Tulostin ohjee ja kirjoitin sinne ensimmäisen pekalokiilan teon jälkeen sellaiset huomautukset/muistutukset, että tein toista vasemman käden lapasta vain 5 puikkoja eli vähän yli yhden kerroksen. Sitten - kiitos hyvien muistutusten - purin viisi puikkoa ja aloin tekemään oikean käden lapasta. Lankaa tulin varanneeksi tähän projektiin 200g, joista 100g jäi yli. Eli sinällään ei olisi ollut hirveen vaarallista tehdä kahta paria. Onneksi kuitenkin meni näin niin sain tammikuussa hoidettua loppuun viimeisen joululahjan viime joululta. 


Kiilapeukalo tuotti hankaluuksi, koska en ollut sellaista aikaisemmin tehnyt. Tiedoksi ensikertalaiselle. Kohta "Kiilan silmukkaluku lisääntyy aina 2:lla", tarkoittaa sitä että ensi kerralla pitää lisäysten väliin jättää ne äsken lisätyt silmukat eli seuraavaksi kolme, sitten viisi ja niin edelleen. Minun ei olisi tarvinnut lisätä ihan noin nopeasti silmukoita (eikä niin paljoa), koska peukalon ulkosyrjään jää pieni pussi. Se ei onneksi haittaa käytössä! Ja koska poimin peukalon tyvestä enemmä silmukoita kuin ohjeessa niin niitä ei olisi tarvinnut kaventaa pois (näkyy myös kuvassa). Peukalokiila sopii vaan niin paljon paremmin käteen kuin aukkopeulako eikä silmukoiden poimiminen tunnu niin inhottavalta - ehkä siksi koska on vain yksi reiälle altis kohta -.

Vuoden ensimmäienn valmistunut neuleprojekti!

Ohje: täällä
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 4mm
Koko: aikuinen
Aloitettu: 23.1
Valmis: 31.1
Paino: 100g
Lisäksi vielä:  Viimeistelin kastelemalla
ja asettelemalla muotoonsa kuivuun.


Tein ohjeen silmukkamäärällä vaikka käsialani onkin tiukka. Olin vain tarkkana että tein löysää niin ei tarvinnut uusia puikkoja yhtä projektia varten ostaa. Löysemmästä neulomisesta tykkäsivät myös bambupuikkoni, jotka eivät olleet juurikaan taivuksissa lapasten valmistuttua.

Tammikuun langankulutus porstaus
Mun uudesta kalenterista

Ps. Olen tehnyt pieniä muutoksia sivupalkissa.
Mitäs pidätte? Onko oma kuva hyvä vai huono idea?

2 kommenttia:

  1. Mä oon näköjään tehnyt melkein samanlaiset lapaset ittelleni syksyllä, mutta kivannäköiset on joka tapauksessa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ovat niin nätit että taidan joutua neuloon itselleni samanlaiset, kunhan vaan saan noita keskeneräisiä eka neulottua loppuun...

      Poista