sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Virkatut lumihiutaleet joulukuuseen

Loppujen lopuksi 42grammasta tuli 12 lumihiutaletta.

Kävin eilen Lauantaina virkkaamassa neuletapaamisessa lumihiutaleita. Neuleyhdistys on saanut vastuulleen koristella yhden Punaisen ristin joulukuusen heidän hyväntekeväisyystapahtumaan. Ajattelin siis käydä kantamassa myös oman korteni kekoon. Vaikka NeulontaVimmaiset (Valkeakoski) onkin neuleyhteisö on kaikenlaiset käsityöntekijät tervetulleita. Saas nähdä millainen joulukuusi tulee, kun neuleyhdistys saa sellaisen koristella.

Lumihiutaleita oli todella kiva virkata, jonka takia teinkin
kaikki kaksitoista lumihiutaletta vuorokauden aikana.


Neuletapaamisessa kolmen tunnin aikana sain tehtyä neljä lumihiutaletta. Ohjeen löytäminen ja  ymmärtäminen vei oman aikansa. Ensimmäinen oli tietenkin hitain virkattava. Sen jälkeen alkoi ohje selvitä omassa päässä ja virkkaus tahti nopeutui. Muutaman lumihiutaleen jälkeen osasin ohjeen jo ulkoa. Yhden lumihiutaleen virkkaan nyt noin puolessa tunnissa samalla kun katson/kuuntelen jotain samalla. Enimmäkseen kuuntelen, koska en hirveästi voi virkatessa irroittaa katsetta työstä. Ohjeena käytin Prinsessajuttu blogin ohjetta.

Kotona jatkoin urakkaa ja virkkasin neljä lisää sekä päättelin kaikki langanpäät. Kerrankin ei tarvii päätellä hirmu hyvin, koska joulukoristeita (varsinkaan tärkättyjä) ei koskaan tarvitse pestä. Nää todennäköisesti vielä tärkätään, vaikka se ei olisikaan täysin välttämätöntä. Kiva päästä kokeilemaan sitäkin.Ohjeesta vielä sen verran, että se sisältää vain perussilmukoita eli ketjusilmukoita, pylväitä, puolipylväitä, kiinteitä silmukoita ja piilosilmukoita. Ainut opeteltava asia oli kolmen ketjusilmukan nirkko, joka sekin koostuu kolmesta ketjusilmukasta sekä piilosilmukasta. Nirkossa hankalinta on päättää mihin sen kiinnittää eli mihin lankalenkkiin teekee piilosilmukan. Siihen tepsii vain kokeileminen ja harjoitteleminen. Virkatessa kannattaa myös muistaa, että pääasiassa lumihiutaleita tarkastellaan osana isoa kokonaisuutta eikä silloin yksi hassun näköinen nirkko kolmikko haittaa ollenkaan :) Aloitin muuten ohjeesta poiketen magic loop eli taika ympyrä tekniikalla.

Tykästyin KnitPro koukkuihin, joissa on muovinen käsiosa.


Ensimmäistä kertaa kokeilin näitä virkatessa KnitPron Soft Grip koukkua. Mummoni antoi sen minulle, kun oli ostanut sen rikki menneen tilalle eikä pitänyt sen mallista. Minä kuitenkin pidän koukusta! Kädet eivät kipeytyneet, vaikka en ole virkannut pitkään aikaan. Samoin minkäänlaisia hankaumia ei muodostunut käsiini, vaikka saman päivän aikana tekaisin kahdeksan lumihiutaletta. Aikaisemmin olen tykännyt käyttää vastaavan mallisia, mutta käsiosa puusta olevia koukkuja. Niitä on kuitenkin vain kahta kokoa ja ne ovat kirppikseltä ostettu. Nyt onneksi tiedän millaisia koukkuja ostan, jos joskus koen tarvetta kasvattaa koukkuvaratojani. 
Koukku: 3mm KnitPro Soft Grip
Lanka: mysteeri lanka (noin 260m/100g)
Paino: noin 4g/kpl ja 42g kaikki
Halkaisija: noin 9cm

2 kommenttia:

  1. Mulla on ollut nyt ihan samat lumihiutaleet koukulla! (: Tosin paksusta langasta ja kokeilin tehdä myös pienemmällä sakaramäärällä.

    VastaaPoista