sunnuntai 14. elokuuta 2016

Mummolle villasukat

Turvonneisiin jalkoihin kannattaa tehdä sukkaa useammalla silmukalla,
jotta menisivät hyvin jalkaan. Silmukat kannattaa myös luoda kolmelle
puikolle, jolloin aloitusreunasta ei tule liian tiukka.

Vinkiksi kaikille, että mummolle (jolla on tuvonneet jalat) ei kannata lähtee ihan viime tingassa tekeen sukkia. Vaikka lankana olikin 7 veikka, kolmessa päivässä näiden neulominen teki tiukkaa. Ekana päivänä neuloin ainoastaan toiseen sukkaan osan raidoista. Toisena päivänä neuloin ekan sukan lähes tulkoon kärkikavennuksiin asti. Kolmantena päivänä koulun jälkeen (15.00 jälkeen) neuloin ekaan sukkaan kärkikavennukset ja aloitin toisen sukan. Sukat tulivat valmiiksi yöllä 23.30. Seuraavana päivänä sitten annoin eteenpäin. Enitein kuitenkin harmittaa se, että seuraavana päivänä satoin eikä siis mentykään peräkonttikirppikselle, joten mulla olisi ollut aamulla vielä aikaa neuloa :/ Tulivatpa ajoissa valmiiksi :)

Sukat näyttävät vähän hassunmallisilta, mutta olivat onneksi ihan sopivan kokoiset
mummon tuvonneisiin jalkoihin.

Jouduin säätään perussukan ohjetta aika paljon turvonneiden jalkojen takia. Myös koko oli mysteeri. Tuuria oli kuitenkin matkassa ja sain kuin sainkin tehtyä oikean kokoiset. Varressa on 60 silmukkaa. Raita värejä aina kaksi kerrosta. Kuljetin kaikkia värejä koko ajan  mukana, joten langanpäitä oli onneksi vain kuusi sukan valmistuttua. Kerroksen vaihtumiskohdassa kiepautin aina odottavat langat neulottavan langan ympäri ja siistit tuli. 

Toiseen sukkaan tein kantapään 28 silmukalla ja toiseen 26 silmukalla (oli vahinko, mutta en ehtinyt korjata tilannetta). Kantapäähän tein 12/24 kerrosta (miten sen nyt laskee). Kiilakavennuksien aikaan kavensin niin, että jätin 14s/puikko, joten kaventelin kiilojen välikerroksissa 2. ja 3. puikkojen reunassa (jätin reinaan kuitenkin 1 silmukan oikein) 2 o yhteen. Toiseen sukkaan jouduin tekemään 2 edellä mainittua kavennusta ja toiseen kolme (edellä mainitusta syystä). Kun kantapään jälkeen olin neulonut 8 cm päädyin vähentämään silmukoita yhden jokaiselta puikolta eli 13s/puikko. Kun jalkapohja oli 20 cm pitkä, aloin tekemään kiilakavennuksia kaikkine välikerroksineen. Sukata tuli 26,5 cm pitkä eli kokoa 41. Niin kuin oli tarkoituskin :)

Lisäksi väsäsin pienen lapun sukkien kylkeen sekä
mukana meni tientenkin yksi tekemistäni korteista.

Ohje: yllä
Lanka: 7 veikka
Puikot: 3,5 bambuiset sukkapuikot
Aloitettu: 10.8
Valmis: 12.8
Koko: 41
Paino: 104g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti