maanantai 22. elokuuta 2016

Miten saada itsesi innostumaan opiskelusta?

Kun opiskelu alkaa tökkimään pienet asiat voivat inspiroida opiskelemaan.

Vaikka lukukausi on vasta aluillaan, on opiskelijoiden täytynyt aloittaa tiivis opiskelu heti koulun alettua. Opiskelu into saattaa siis lopahtaa aika pian kun tuntuu, että maailma kaatuu päälle ja pitäisi tehdä tuhatta eri asiaa. Stressiä lievitää suunnittelu. Tämä toimii myös muihinkin kuin opiskelu asioiden. Olen laatinut itselleni viikko-ohjelman, jonka mukaan luen kevään yo-kirjoituksiin maanataisin, torstaisin ja perjantaisin. Minimissään yhden kappaleen biologiaa tai puolikkaan kappaleen kemiaa (kemiassa kappaleita yhdessä kirjassa on vähän, joten yksi kappale on hirviön kokoinen). Tiistaina ei tehdä muuta kuin läksyt, koska kahdeksan tunnin koulupäivä eivät kuulu lemppareihini. Keskiviikkona on tehtävä projekteja, isompia läksyjä, esitelmiä yms. Torstaisin olisi myös neuletapaaminen ja sunnuntaisin pyrin harrastamaan jonkinlaista liikuntaa kahden liikunnantunnin lisäksi. 

Post-it laput ovat kaikille tuttuja, mutta kukkaset/perhoset ovat huomattavasti
mukavempia käyttää ja saavat hymyn huulille pitkänkin koulupäivän aikana.
Muistilaput ovat ainakin minulle täkeitä. Niihin voi helposti kirjoittaa muistiin jotain esimerkiksi kesken tunnin ja heittää vaikka puhelimen väliin. Lappuihin usein joutuu kirjoittamaan jotain ei niin kivaa kuten "opettele solun rakenne" tai "selitä primäärisen, sekundäärisen ja terttiäärisen alkoholin erot samoin amiinien", joten on ihan kiva piristys että laput näyttävät edes kivoilta. Olen ostanut kuvalliset muistilaput kirppikseltä, joten täytyy alkaa kaiveleen mistä kaupasta saisi vastaavia.

Muistilaput kulkevat niiden paketissa, jonka tarra osa
heikkeni. Tilanne korjattiin washilla, joka piristää
mieltä päivittäin oppituntienkin aikana.

Muistilaput myös inspiroivat lukemaan, kun kappaleen
lukemisen jälkeen pääsee siirtämään lappua.


Yo-kirjoitukseni ovat keväällä, vasta keväällä (hoen tätä itselleni etten menisi paniikkiin). Lukemisen lisäksi on tärkeää kirjoittaa ylös hankalampia asioita, joita voi sitten lukea useampaankiin kertaan. Kirjoittamiseen inspiroivat tietenkin hienot vihkot sekä värikkäät kynät. Kynät ovat jemmoissa olleita kyniä, joten ei ole tarvinnut rahaa tuhlata niihin. Vasemman puoleinen vihko on Tampereen Jamerasta (aivan ihana kuvio!!!) ja oikein puoleisessa ei ole hajuakaan. 


ps. Lisäksi ensimmäisessä kuvassa vasemmalla oleva vihko eli kalenterini on tärkeä osa opiskelua. Sinne tulee kirjoitettua asioita mitkä pitää minäkin päivänä tehdä. Paras osuus on kuitenkin se, kun saa kaikki päivän asiat kuitattua tehdyksi. Jotta edellä mainitun asian voi saavuttaa, pitää yhdelle päivälle suunnitella rajoitetusti asiaa! Tässä on ainakin minulla välillä ongelmia, mutta viime aikoina on ollut parempaan päin. Kalenterista tulossa myöhemmin erillinen postaus.

2 kommenttia:

 1. Kivoja vinkkejä, jotka tulee varmasti käyttöön:) Mä aloitin kaksi viikkoa sitten lähihoitajaksi opiskelun ammattikoulussa, lisäksi hain ja pääsinkin kaksoistutkintoon, joten kirjotukset on mullakin sitten tulevaisuudessa edessä:)
  Olis tosi kiva, jos kävisit kattomassa mun blogia, viimesestä postauksesta on jo vähän aikaa, mutta uutta postausta on tulossa tällä viikolla.

  madebyemilia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Blogisi on sen näköinen, että olen käynyt siellä vierailulla useampaankin otteeseen ;)

   Poista