maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kolmesta kerästä moneksi sukaksi


Tarkoituksena olisi saada lankalaatikoihin tehtyä tilaa lankapaaston aikana. Päädyin tekemään myös tilaa keskeneräisten laatikkoon sekä jämäpusseihin. Nämä vihreät nilkkasukat tekevät tilaa jälkimmäiseksi mainittuihin. Kolmea kerää näihin käytin ja tähteeksi jäi edelleen kolme keräää - jotka ovat niin hävyttömän pieniä ettei niitä voi ehkä edes keriksi kutsua - .


Viime kesänä ihastuin vihreään väriin ja halusin neuloa itselleni kiva kesäsukat. Päädyin neuloon nuo sukat vihreästä Nalle gardenista. Koska omaa silmää miellyttää enemmän samanpariset sukat kuin eripariset, ostin kaksi kerää jos vaikka onnistuisin saamaan samanlaiset raitasukat. Ihme ja kumma onnistuin siinä aika hyvin. Lankaa jäi reilusti jäljelle, jonka takia neuloin syksyllä samasta langasta polvisukat hieman harmaata käyttäen. Lankaa jäi edellee yli ja sain toisen jämän kanssa neulottua itselleni nillasukat. Näiden jälkeen gardenia on enää metrin pätkä sekä yksi pieni keränen. Oonkohan neulonut toisesta garden kerästä myös vauvan lapaset, joka selittäisi erikokoiset jämät... 

Nilkkasukat
Lanka: Nalle ja Nalle garden
Sukkapuikot: 3mm Zing
Paino: 48g
Lankapaastoon: 48g


Vihreetä nalle ostin aikanaan yhtä joululahjaa varten, joka ei koskaan valmistunut. Purin hyvin alussa olevan tekeleen ja aloin neulomaan perussukkaa jemmaan. Mutta kun sormet rupesivat kipuileen jäi toinen sukka tekemättä. Syyn olen laittanut koivupuikkojen taipumattomuudelle, mutta tiedä häntä. Lankapaaston aikana repäisin ja neulon keskeneräisistä projekteista tämän. Kauaa ei mennyt, kun sukka olikin jo valmis. Tykkän rauhallisista väriyhdistelmistä, jonka takia päädyin yhdistämään vihreät nallet ja neulomaan niistä nilkkasukat.

Vihreet perussukat
Lanka: Nalle
Sukkapuikot: 3mm Zing
Paino: 82g
Lankapaastoon: 40g

Lankapaastoon saa ottaa mukaan vain 1.3-31.5 välisenä aikana neulotut grammat.Minulle kävi myös pieni "oho hups!" juttu, jonka takia virallinen lankapaastoni loppui. Onneksi saan silti jatkaa paastossa mukana vaikken voikaan enää voittaa pääpottia. Se olisi joka tapauksessa ollut todella epätodennäköistä, koska mukana on todella nopeita neulojia :) Tärkeintä kuitenkin lankapaastossa on rahan säästäminen sekä lankalaatikoihin tilan tekeminen. Enkä usko, että tämä yksi ihana lanka sitä pilaa. Tämä lanka on juuri sellainen kuin viime postauksessa toivoin lankojeni olevan: suomalainen, suomalainen ja suomalainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti