tiistai 21. elokuuta 2018

Valmiita hyvisprojektejaKeskospeitto
Menee tämän facebook ryhmän kautta TAYSiin
Koko: 57x57cm
Lanka: Novita Venla
Puikot: zing 3mm pyöröt
Paino: 177g
Metrit: 743,4m
Aloitettu: 5.5
Päätelty: 31.7

Peitossa neulotaan ainaoikeaa. Loin kahdeksan silmukkaa. Neuloin ensimmäisen kerroksen oikein. Tämän jälkeen aina kerroksen ensimmäinen silmukka oikein ja seuraava neulotaan etu- ja takareunasta. Kun peiton reuna oli sopivan pituinen tein muutaman kerroksen ilman lisäyksiä/kavennuksia. Näin sain muihinkin kulmiin pyöristetyt reunat niin kuin aloitus ja lopetus kulmaan. Tämän jälkeen aina kerroksen alussa yksi silmukka oikein ja ssk-kavennus (minusta tämä kavennus oli huomaamattomampi kuin perus 2oy). Kun silmukoita oli jäljellä vain kahdeksan, päättelin silmukat. Nostin ensimmäisen silmukan. *Neuloin oikein seuraavan silmukan ja nostin neulomattoman silmukan neulotun silmukan yli. * Toistin ** kunnes silmukoita oli vain yksi jäljellä.

Keskimmäisten kerroksien neulominen tuntui kestävän ikuisuuden, jonka takia projektin eteneminen pysähtyi joksikin aikaa. Aloituskulma on alhaalla ja lopetus ylhäällä. Silmukkamerkit laitoin päivän aluksi niin näkyi eteneminen paremmin. Puolet peitosta valmistui siis vain kahden päivän aikana! Tämän neulomista kiihdytin pelastaakseni heinäkuun langankulutukseni.

Aloitin sinisestä langasta täysikokoiselle vauvalle peiton samalla tavalla, vaikka inhottavat keskiosan kerrokset ovat edelleen hyvässä muistissa. On vaan niin paljon helpompaa kuin laskea noin tuhat silmukkaa tai jotain sinne päin... Päädyin luomaan kuusi silmukkaa alkuun, koska lanka on nallea, joka on paksumpaa kun Venla. 


Spiraaliraita
Kenelle: Vähävaraiset lapsiperheet
Koko: 28/29
Lanka: Novita nalle jämät
Sukkapuikot: zing 3mm
Paino: 46g
Metrit: 119,6m
Aloitettu: 26.7
Päätelty: 29.7

Spiraaliraita tekniikka on siitä kiva, ettei taakse tule kerroksen vaihtumiskohtaa. Ja muutenkin tekniikkana mukavaa vaihtelua. Pidän myös sileän neulomisesta, jonka takia tein alkuun kierretyillä oikeilla silmukoilla joustimen ja sitten tein sileän varren. Tein tällä kertaa kiilakavennukset kärkeen, joita teen harvemmin. Kantapää on tuttu ja turvallinen vahvistettu. Enpä oikeastaan muuta teekkään.


Kenelle: Vähävaraiset lapsiperheet
Koko: 36
Lanka: Novita nalle
Sukkapuikot: zing 3mm
Paino: 58g
Metrit: 150,8m
Aloitettu: 17.7
Neulottu valmiiksi: 23.7
Päätelty: 24.7


Kenelle: Vähävaraiset lapsiperheet
Koko: 26
Lanka: Novita nalle jämät
Sukkapuikot: zing 3mm
Paino: 43g
Metrit: 111,8m
Aloitettu: 22.5
Päätelty: 11.7

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun jaksat neuloa hyväntekeväisyyteen! Minäkin ajattelin, että josko vaikka villasukkia ehtisi jouluksi neuloa johonkin tärkeään kohteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina välillä ehtii neuloa :) Heinäkuussa ehdin neuloa enemmän kun taas elokuussa. Hyväntekeväisyys projekteja on kyllä kiva tehdä, tulee itsellekin hyvä olo.

      Poista