maanantai 4. heinäkuuta 2016

Perussukat Regiasta


Perussukat sinisestä regiasta itselleni.

Taas tuli yksi KYH työ valmiiksi! Vahva usko on siihen, että kuun viimeiseen päivään mennessä saan ainakin 24 työtä valmiiksi ja ehkä jopa kaikki 25. Tarvittava määrä "onnistumiseen" on 24 työtä, mutta aloitin yhden varatyön. Ja itse asiassa tämä on varatyö eli KYH työ numero 25. Lista (sekä kuvia) KYH töistä täällä.

Minusta neuletiheys on ihan riittävän tiukka sukissa, vaikka teinkin 3,5
puikoilla. Muut ovat tainneet käyttää pienempiä puikkoja.

Olen lukenut jonkin verran netistä Regiasta ehkä enimmäkseen kuitenkin facebookissa. Olin saanut sellaisen käsityksen, että 7 veikkaa vastaava suurin pirtein. Novitan sukkalangat kun ovat oman paksuisia eivätkä käytä standardi mittoja. Tästä syystä käytin 3,5 sukkapuikkoja sekä loin 48 silmukkaa, aivan niin kuin tekisin sukka 7 veikasta. Kun ensimmäinen sukka valmistui (toisen ollessa vielä kesken kiinni puikoissa) punnitsin sukan ja hämmästyin. Nopealla laskennalla sain selville, että 150g kerästä (saman kokoinen kuin 7 veikka)  tulisi yhteensä neljä sukkaa! Eli vielä saan tämän sukkaparin lisäksi toisenkin sukkaparin. Lanka osoittautui ohkaisemmaksi kuin 7 veikka, jonka takia tekemäni sukat pitäisivät olla pienet. Mutta eivät ole! Tästä olen edelleen totaallisen hämmentynyt.

Sain vietyä sukat kuvattavaksi peräti etupihalle, jossa
on tänän kesänä kasvatettu uusi nurmikko.

Langasta! Neuloin tosiaan ekaa kertaa Regiaa (Adventure color) ja olen rakastunut. Tähän mennessä olen enimmäkseen käyttänyt Nallea ja 7 veikkaa sekä hiukan verran Dropsin Fabelia (jonka sukat ei etene yhtään!). Väri liuku on aika pitkä, jolloin saman moisia sukkia tavoittelevien (kuten minun) kannattaisi ostaa kaksi kerää, pääsisi helpoimmalla. Lanka oli kuitenkin aika kallista vaikka ostin sitä (ehkä) halvimmasta paikasta n 9 e. Tämän kyllä korvaa osittain se, että tästä saa kaksi sukkaparia yhden sijaan! Lisäksi Regia tuntuu pehmeältä eikä saa minua aivastuttaa tai kurkkua/nenää/silmiä kutittaan samalla tavalla kuin välillä 7 veikka tai nalle. 

Tällä kertaa sain otettua sukista kuvia peräti kolmessa eri paikassa.

Sukista tosiaan tuli sopivan kokoiset, vaikka lanka onkin ohkaisempaa kuin 7 veikka. Ehkä ne ovat hieman napakammat kuin aikaisemmin tekemäni sukat, mutta ei se haittaa. Napakka on toivottu ominaisuus, mutta pieni on ei kiva. Käsialakin on mielestäni ihan ok, vaikka teinkin ehkä turhan isoilla puikoilla (vai teinkö?). Tätä lankaa täytyy ostaa joku kerta lisää, kunhan neulon eka varaparin itselleni loppukerästä.

Näistä tuli kivat perussukan, joita ei ainakaan vielä tänään
tarvinnut käyttää muuta kuin kuvauksen aikana. Syksy kuitenkin
tulee aikanaan, joilloin lämpimistä sukista ei ole mitään
haittaa.

KYH työ 25
Lanka: Regia Adventure Color
Puikot: bambu 3,5 sukkapuikot
Koko: 38-39
Aloitettu: 23.6
Valmis: 3.7
Paino: 64g

2 kommenttia: