lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 10: Kun omat taidot eivät riitä

Tai kun aikaa ei ole riittävästi

Kultasuklaa


Perinteisten karkkilaatikoiden sijasta on mukavaa ostaa välillä jotain vastaavaa. Perinteisesti meidän perheessä kaikki saavat useamman karkkirasian, joka ei ole hirveän luova lahja. Tämän takia korvaan karkkirasit ihan joillain muilla. Kultasuklaat tehdään Suomessa Iittalassa, jonka yhteydessä on myös myymälä (sekä samalla alueella Iittalan myymälä). Myymälässä pystyy katselemaan kuinka suklaata valmistetaan. Kultasuklaalla on myös kojut Tampereen joulutorsilla. Suklaalevyt olivat siellä 10€/3kpl ja ainakin viime vuonna alennus oli myös Iittalan myymälässä. Netistä tuotteita on myös mahdollista tilata täältä (linkki), jolloin postikulut ovat 4,95€. Kuvat on otettua Kultasuklaan omilta sivuilta, koska itse unohdin kuvata suklaat ennen paketoimista ja syömistä.

pikkusiskolle

Isälle, jolle on hankala keksiä mitään.

Kolmanneksi otin suklaan itselleni,
joka maistui todella hyvälle.

Maria Drockila kynttiläpaja


Kynttilöiden tekeminen on nyt muodissa, mutta itselläni ei ainakaan riitä taidot ihan kaikkeen eikä aikaakaan ole loputtomasti. Suomalaista käsityötä mahdollista ostaa sekä Tampereelta Koskikeskuksen aulasta sekä useasta muusta paikasta (linkki). Kynttiläpajalta löytyy myös nettikauppa (linkki). Sopivat niin lahjaksi kuin itsellekin. Kynttiläpajan Talvi-Joulu 2015 mallisto löytyy täältä (linkki).


Kuvassa itselleni ostamani kelluruusu.
Hinta 6,50€ ja paloaika 5 h (ei tätä kehtaa polttaa)

Pientä ja kaunista


Sääksmäellä lähellä Tamperetta sijaitsee pienen yrityksen Pientä ja kaunista satunnaisesti auki oleva myymälä. Samassa myymällässä myydään myös Oksan puukalusteen tuotteita. Tuotteita on myös myynnissä myös Ihana Olkkari kaupassa, joka sijaitsee Viiallassa lähellä Tamperettta. Pientä ja kaunista valmistaa paljolti tuotteita kankaasta. Facebookista yityksen löytää täältä (linkki). 

Tässä ihana jouluinen pussukka. Saman
tyylisiä löytyy ainakin teksteillä jouluposti
ja avaimet. Avaimet tekstillä sopii hyvin
lapsiperheiseen, jossa on ala-asteelaisia
lapsia.
Kuvankaappaus Pientä ja kaunista facebok sivulta (linkki).
Kansikuvassa sydänpatalatu, joita ostin kahdet äidille
joululahjaksi. Taaempana korista pilkistää myös sydämmellä
varustetta tiskirätti, jollaisen myös paketoin äidilleni joululahjaksi.
Unodin ottaa kuvan tuoteista ennen paketointia :)

+ Monet muut pienyrittäjät


Erikoisempia villasukkia sekä lapasia on myös kiva paketoida pakettiin. Nykyään on myynnissä erilaisissa joulumyyjäisissä siililapasia sekä muita erikoisempia lämmittimiä. 

Nämä ostettu myyjäisistä, mutta ei muistukaa keneltä
tai mistä myyjäisistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti